HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

kuka story

2010.08.11. 21:31 :: Aeemit

... és elindultam megmenteni a Földet.

Vagyis hogy tegyek néhány fordulót két szatyorral az utca végi papírkukába. 

Értelmiségi családok gyakori átka a papírtenger, ráadásul volt egy idő, amikor minden érdekességet el akartam tenni (igen, még az internet előtt), külön gyűjtöttem a sztárhíreket, a posztereket, a recepteket, a kvízeket, sőt, fel is cimkéztem őket.

Idén meg valahogy sikerült tisztogatásokat végeznünk a lakásban. Máshogy szólva elközelgett a felszabadulás és az elektronikus forradalom ideje.

 Már a negyedik fordulónál jártam, mikor megláttam, hogy nem vagyok egyedül. Egy idegen, borzas férfi tolta oda a kocsikáréját, s kedélyesen kotorászni kezdett az egyik tartályban. Majdnem visszafordultam. Láttam magam a Kék fényben, a Komáromi Lapok krimirovatában (ha van ilyen egyáltalán)... aztán mégis tovább indultam.

Lesz, ami lesz. Elvégre így a negyedik kör táján úgy éreztem, én vagyok a világ ura, végre teszek valami jót is, egyéb zöldségek, mikor egy óvatlan és roppant sportos mozdulattal a papírral együtt a szatyrot is a kukába lendítettem.
Vinnyogás, káromkodás, kukamászás, persze sikertelenül.

Végül a mellettem békésen kukázgató, rám ügyet sem vető férfihoz fordultam.

-Tudna segíteni? Belesett a ...

És elsőre odaléppett, lenyújtotta mindentudó turkászóbotját a kuka aljára és a fülénél fogva kirángatta a szökevényt.

-Köszönöm... - vagy valami ilyesmi. Enyhe csodalebegés. Fülledt nyári este.

Deus ex machina, már megint kiderült, hogy furcsák az angyalok, én meg még mindig nem tudom felismerni őket...

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr412215578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cebar 2010.08.17. 16:23:34

A hétvégén valakitől azt hallottam, hogy az ember fia arra van beállítva, hogy a különbségeket vegye észre, és nem azt, ami azonos vagy nagyon hasonló. Talán ez lehet az oka. :)

Lelawala 2010.08.24. 22:16:52

mert kukazni sem tud akarki, ahhoz is erteni kell.....

nem vag ide,de ahogy olvastalak beugrott egy kep egy filmbol (pay it forward), ahol az egyik kukazo homlesst jatszo ferfi egy masik filmben a Megvalto szerepeben latjuk...
süti beállítások módosítása