HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

Lackfi János: Nagyi a képeken

2012.01.24. 09:53 :: Aeemit

 

Barátaimnak rendszeresen mutogatok fotókat a nagymamámról. Mióta nálam él, naphosszat gyönyörködöm a kis bolondériáiban, és állandóan őt fényképezem, minden lehetséges szögből és helyzetben, aztán képes vagyok fűnek-fának elbüszkélkedni a képekkel. Tudom, hogy gyerekes dolog, tudom, hogy a hátam mögött megmosolyognak érte, de egyszerűen nem bírom megállni. Nézd csak, milyen vicces: nagyi, ahogy eszik, teljesen összemaszatolja magát, csupa kakaó a ruhája, vastag sugárban kiköpi a padlóra a paradicsomlevest. Mióta rájött, hogy kell ezt csinálni, nem lehet leállítani. Hát nem aranyos? Még az is édes, ahogy fenekestül felforgatja a lakást valami régi papírok után. Nem győzzük csinálni utána a rendet, amilyen szeleburdi! Ez itt nagyi a fürdőkádban, berottyantott a pelusba, úgyhogy le kellett fürdetni, kész kis nőci, ahogy a szemét meregeti! Mindig így néz, ha nincs rajta szemüveg. Igen, a kád peremén az ott a protézise, olyan csibészes a fogatlan mosolyával. Persze, beszél is, csupa aranyosakat mond, az autókra, hogy automobil, a villamosra, hogy villanyos, mesél konflisról, salaváriról meg pomádéról, ilyen szavai vannak, megmagyarázza a maga módján a felnőttek érthetetlen világát. Olyan furcsa érzés, hogy valaki ennyire rám van utalva, így kitölti a napjaimat, tudod, most még el sem tudom képzelni, milyen lesz, ha egyszer, talán csak tíz-tizenöt év múlva, kirepül majd itthonról.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr303743203

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lackfi János 2012.12.31. 13:59:39

Adunk a kocsmáknak egy pofont! 10 állandó kérdés, 10 válasz. Ismert arcok nyilatkoznak. Név: Lackfi János Születésnap: 1971. május 18. Foglalkozás: író, költő, műfordító, Nyugat-kutató Mottó: Egy jó írás pont olyan, mint egy rossz, csak más...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása