HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

zöldcsütörtök a Gecsemáné felé

2010.04.02. 00:53 :: Aeemit

Ez a húsvét most nem az a húsvét. Igaz, lassan begyógyulnak a foltok a térdemen.  Ott legalább.

Ma kimentünk a Vág-hídon túlra. Csillagos ég, a víz fölött Isten lelke lebegett - vagy csak a város maradék fényei. A fák virággal takarták meztelenségüket. Szénaillat. Virágillat. Vízillat. Autóbűz. Cigifüst. A híd fölött megint az érzés: jó lenne leugrani, zuhanni, zuhanni, csobbanni és elmerülni és felbukkanni és új életre keresztelődni.

Nem volt nyitva a kocsma. Nem is kívántam igazán. Csak a barátok közelsége, a megértettség pici szikrája vonzott oda. Mert nincs út lélektől lélekig. Csak sziklás, meredek ösvények vannak, száguldó kamionokkal teli országút melletti útpadkák vezetnek odáig. Ha elvezetnek.

Veled ülök a kertben. Fejem egy fának támasztom. Mormolom az imát, de nem hiszem igazán. Csak látom, hogy furcsán reszket a vállad és valahol tudom, hogy szükséged van rám. Aztán lassan fehér köd lep be mindent. Üvöltözésre ébredek majd holnap. Már megírták. Üvöltözésre és vérre...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr681888438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása