HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

I miss New York

2009.08.07. 21:58 :: Aeemit

No, gyerekek, mivel ez a blog kezd nagyon emóssá (?) válni és mert mostanában sokat fordítottam Ehnatonról, Mardukról és a babiloni többistenhitről, és mert közben annyi amerikai sorozattal tömöm az agyamat a shut down projekt* keretében, hogy már néha olyan, mintha odaát (is) megszületettem volna, ezért most kaptok egy kis iróniát a csodás New York cityről. Ladies and Gentleman: 

The Brendan Hines.

https://www.youtube.com/watch?v=yV3kJnFKzCQ

 

* shut down projekt: célja az agy teljes restartja. Vagyis "értelmiségből" "értelm(etlen)-i-ségivé" mutálás. A cél erlérése érdekében preferálandók az amerikai popkultúra (elsősorban audiovizuális) termékei. Lényeg: ne kelljen gondolkozni rajt´.  (Ez utóbbi sajnos nem nagyon működik.)

Ok: pihenés... van, hogy az ember lánya képtelen mást befogadni, ráadásul így nem kell gondolkodnod saját magadon és nem kell túlpörgetned a saját kis problémáidat.

Eredmény: antiszociális viselkedés (senki sem látta a Buffy 7. szezonját a környéken - a közös beszédtémák száma beszűkül), bezárkózás (csökkentett sérülésveszély, növekvő elszigetelődés), a kommunikációs képességek visszafejlődése a közvetlen beszédben (he?), sajnálkozó tekintetek, de: javuló angoltudás (sőt, rakétastart!), a little bit peace in the heart és végül a vágy, hogy olvassunk már végre valami "velőset" is. Ez a gyógyulás. Hajrá, Dosztojevszkij!

ps: ja, és még a Buffy, Angel és egyéb sf-fantasy is kiválóan elemezhető, rágcsálható, metaforákkal megtűzdelt anyag lehet a kisagynak, csak meg kell találni a megfelelő nézőpontot.

ps2: és még izgalmas is :P

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr711295642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása