HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

Stepheni Meyer: A burok

2009.02.11. 13:30 :: Aeemit

Az Alkonyat után kíváncsi voltam. Be kell vallanom, szkeptikusan láttam a könyv olvasásához. Újabb bestseller... És valóban, Meyer receptje erősen hasonlít az előzőhöz:

két idegen faj találkozása (bár itt a világűrből érkező "parazitákról", s nem "őshonos" vámpírokról van szó), lehetetlen és képtelen szerelmek...

Mindkét könyv alapja a veszélyes és démonizált, sötét lények megszelidítése, holmi világmegváltás, nagy adag szerelemmel. 

Továbbra is tartom azt a nézetem, hogy Meyer elsősorban női író a szó nemes értelmében: elsősorban az érzelmekre építi a cselekményt. És ez nem is lenne baj, csakhogy A burok egyik gyengesége is talán éppen ez: a könyv vége felé a cselekmény lelassul, nehézkessé válik. Kissé túlírtnak éreztem ezeket a részeket.

Ám kétségtelen tény,hogy A burok egy jól működő sci-fi. Nem tör asimovi babérokra, de nem is marad meg a puszta szórakoztatásnál. A kérdés, hogy értékesebb lehet-e egy élet egy másik életnél, napjainkban is nyitott (sajnos). Arról, hogy mi az emberi és milyen az igazán humánus cselekvés, már ne is beszéljünk.

Mindezek ellenére bátran ajánlom a műfaj minden kedvelőjének, s mindenkinek, aki szeretne egy kicsit kikapcsolódni. Tegyük hozzá, ezzel a regénnyel is sikerült néhány nap alatt végeznem... :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr80922964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása