HTML

szusszanat

vagyok a vagynak...

Friss topikok

linkblog

Archívum

mese, mese, meskete

2008.02.06. 21:32 :: Aeemit

Ma találkoztam Hófehérkével.  Bőre fehér, mint a hó, haja fekete, mint az ében, ajka piros, mint a vér. Holocsy Kriszta a Jókaiban. Zseniális kis darab, mintha filmet nézne az ember. Csupa beszélő varjú és bagoly, levegőben táncoló alma, tényleg megpukkadó mostoha, varázsdoboz, táncoló bábállatkák, óriásból apróvá törpült és mégis óriás színészek ...
Lélek van benne, mert mindenki megtalálja a maga számára igazán szórakoztatót.  A picik "retteghetnek" a sötétben villogó bagolyszemektől, csodálhatják az ördögi szépségű királyNÉT és önjelölt királyNŐT (Szvrcsek Anita),  a nagyobbak jókat szórakozhatnak Árminka királyfin (Pille Tamás), akinek eddig nem sok szerencséje volt a nőkkel: Csipkerózsika nem ébredt fel, hiába csókolta meg, Piroska inkább a halált választotta volna s Pocahontas egyenesen fenékbe lőtte szegényt; az idősebb generáció pedit jókat derülhet Hófehérke klasszikussá vált mondatán: "A fiúk a bányában dolgoznak...", nem beszélve az irodalom szakos szíveket megdobogtató elrejtett Shakespeare-idézetekről.
Aki még nem látta, az járjon utána!
:)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hermelinesholgy.blog.hu/api/trackback/id/tr69328591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bog 2008.02.11. 20:12:19

tyű! én magam se mondtam volna szebben!
süti beállítások módosítása